Veel gestelde vragen

Aankoop

Ja, wanneer je een woning via ons platform koopt heb je 3 dagen bedenktijd na het ondertekenen van de koopovereenkomst, daarna is de koop bindend. Dit geldt niet voor zakelijke kopers.

Biedingen

Wanneer je niet tevreden bent met de biedingen die gedaan zijn, mag je de biedingsperiode ook opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is. Hier zijn geen extra kosten aan gebonden.

Na het sluiten van de biedingsperiode kun je de biedingen gaan beoordelen. Jij als verkoper bepaalt aan welke bieder je jouw woning wil verkopen. Meestal is dit de hoogste bieder, maar het kan zijn dat een lager bod betere voorwaarden heeft.

Je kunt bieden via het biedingsplatform van vastgoed-auctions.com, hier maak je een account aan en kun je vervolgens je bod uitbrengen. Je krijgt een melding wanneer je wordt overboden via sms en mail, zodat je hier direct op kunt reageren.

Standaard duurt de biedingsperiode vier weken. Dit geeft voldoende tijd om een grote groep potentiële kopers te verzamelen. In overleg kan deze periode worden aangepast. Wanneer er geen biedingen zijn geweest of je niet tevreden bent met de biedingen, mag je de biedingsperiode telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is, zonder extra kosten.

Een bieder dient zich te registreren op onze website en daar zijn persoonlijke gegevens in te voeren. De PRO DEO makelaar controleert vervolgens de gegevens van de bieders voorafgaand aan de veiling. Zo voorkomen we valse biedingen en krijg jij het beste bod voor je huis.

Met automatisch meebieden stel je zelf het maximale bod in wat je wilt gaan bieden. Zo hoef je niet telkens opnieuw een bod te plaatsen als je wordt overboden. Een hoger bod wordt automatisch met de stapgrootte verhoogd tot aan het maximum. Wanneer je niet wordt overboden, geldt het eerste bod wat je gedaan hebt.

Je kunt bieden onder voorbehoud van financiering of een bouwkundig onderzoek, deze voorbehouden kunnen wel bepalend zijn voor de keuze van de verkoper.

Ja, dat mag. Als jij als verkoper vindt dat een bod hoog genoeg is, mag je de biedingsperiode eerder sluiten. Neem hiervoor contact met ons op, op nummer 088-06-06-606.

Wanneer er 15 minuten voor de sluiting nog een bod binnenkomt, wordt de sluiting met 15 minuten verlengd en krijgt iedereen nog de kans om op dit bod te reageren.

De stapgrootte is het vooraf bepaalde bedrag waarmee de biedingen per stap kunnen worden verhoogd. De ideale stapgrootte verschilt per huis, maar zit meestal tussen de €1.000,- en €2.500,-.

Over ons

Als wij hetzelfde bieden wat bij anderen duizenden euro’s kost, dan zou je denken dat dit ergens in moet zitten… toch? Nee hoor! Wij doen het alleen slimmer! De potentiële kopers brengen bij ons hun bod uit op ons biedingsplatform waar op transparante wijze de beste opbrengst voor jouw huis tot stand komt. De uiteindelijke koper betaalt bovenop zijn bod een bedrag van € 1995,- aan veilingcommissie, zodat het onderdeel wordt van de koopsom. Jij ontvangt dus de koopsom + € 1995,-, die je vervolgens bij de overdracht van de woning via de notaris aan ons betaald.

Wij verkopen gratis woningen door heel Nederland, neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

In ons basispakket (€0,- voor de verkoper) doen wij bijna alles voor je. Voor een compleet overzicht klik hier. Alleen het begeleiden van open huizen en bezichtigingen mag je bij ons zelf doen. Dit is vaak geen probleem omdat je je huis zelf tóch het beste kent. Als je dit toch liever aan ons overlaat is dat ook mogelijk. Hiervoor kies je ons Full-Service pakket (€ 1.500,-).

Verkoop

Dat kan, maar niet via ons biedplatform. U kan hiervoor kiezen voor onze traditionele dienstverlening waarbij wij full-service werken. U betaalt hiervoor .€ 3.500,-

De bieden-vanaf prijs is een cruciaal onderdeel van onze manier van verkoop. Om zeker te weten dat u de beste opbrengst voor uw woning krijgt, is het daarom niet mogelijk om uw woning met een vraagprijs op ons biedplatform te zetten.


Nee, de verkoop is niet bindend, de verkoper bepaald of en aan wie hij gaat gunnen en dus verkopen. Naast de hoogte van het bod zijn ook de eventuele gestelde voorwaarden of voorbehouden van belang. Ook de overdrachtsdatum wordt pas na de gunning bepaald.

Ja, dat kan zeker en is net zo eenvoudig als het verkopen van een reguliere woning! Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie 088-0606606 of stuur ons een mail: info@prodeomakelaar.nl

Jazeker! Als je de bezichtigingen liever door ons wilt laten doen kan dat. Hiervoor kun je kiezen voor ons Full-Service pakket. Hiervoor betaalt u € 1.500,-.

De winnende bieder heeft recht op 3 dagen wettelijke bedenktijd. Als de winnende bieder binnen deze tijd besluit om toch niet te kopen, dan kun je een tweede winnende bieder uitkiezen. Als de winnende bieder buiten deze periode besluit om toch niet te kopen dan treden de afspraken gemaakt in de koopovereenkomst in werking.

Wanneer er geen biedingen zijn geweest in de biedingsperiode mag je deze periode telkens opnieuw verlengen totdat de woning verkocht is, zonder extra kosten.

Bij de PRO DEO makelaar heb je de keuze uit drie paketten met ieder zijn eigen kosten. 

  • Ons standaardpakket waarbij je alleen de bezichtigingen zelf moet doen is voor jou als verkoper € 0,-
  • Als je besluit om gebruik te maken van onze full service dienstverlening betaal je € 1.500,- 
  • Kies je voor de traditionele manier van verkopen dan betaal je € 3.500,-

Wanneer je je woning via ons standaardpakket verkoopt, betaalt de koper onze kosten. Deze veilingcommissie betaalt hij op de koopsom. Jij als verkoper hebt in dat geval dus geen verkoopkosten!