Hoe werkt het voor de koper?

In de huidige woningmarkt komt het regelmatig voor dat je als koper net naast jouw droomwoning grijpt of simpelweg geen eerlijke kans hebt gekregen jouw bod uit te brengen.

Om dit te voorkomen worden al onze woningen verkocht via een online biedingsplatform. Dit betekent dat iedereen een eerlijke kans krijgt om een bod uit te brengen en dit eventueel te verhogen wanneer er een hogere bieding is gedaan. Je bepaalt zelf tot hoe ver je wilt gaan. Alle biedingen zijn voor iedereen zichtbaar, volledige transparantie dus!

Hoe verloopt het verkooptraject dan?

Uiteraard kun je de woning eerst rustig bekijken, wij organiseren hiervoor een open huis, waarbij de eigenaar van de woning je rond zal leiden. Wanneer deze niet in de gelegenheid is, zal er iemand van de PRO DEO Makelaar aanwezig zijn. Je kan jezelf hiervoor aanmelden via onze website of Funda.

Wanneer je nog steeds geïnteresseerd bent kun je bij ons de woninggegevens opvragen en gaan bepalen of je een bod uit wilt gaan brengen. Wij laten een onafhankelijke hypotheekadviseur contact met je opnemen om vrijblijvend te berekenen tot hoe ver je kunt bieden. Geen verrassingen of teleurstellingen achteraf.

Op het biedingsplatform vind je de sluitingsdatum van de woning, tot dit moment kun je een bod uitbrengen. Doe je dit 15 minuten voor tijd, dan wordt de biedingstermijn met 15 minuten verlengd. Je kunt uiteraard bieden onder voorbehoud, denk hierbij aan een voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring.

Wanneer de biedingsperiode gesloten is, gaan wij alle biedingen verifiëren en voorleggen aan de verkoper. Deze bepaalt dan wat voor hem het meest gunstige bod is (hoogte, wel of geen voorbehouden) en aan wie hij wil gaan gunnen. Dit zal meestal de hoogste bieder zijn, maar de verkoper kan ook besluiten aan een andere bieder te gunnen, bijvoorbeeld omdat deze betere voorwaarden heeft (bv geen voorbehoud financiering). Als je niet het hoogste bod hebt, kan de verkoper dus nog steeds besluiten zijn woning aan jou te verkopen, als jij betere voorwaarden hebt!

De uiteindelijke koper betaalt een veilingcommissie van € 1995,- die bij het bod wordt opgeteld. Dit bedrag vormt samen de koopsom en kan daardoor meegenomen worden in je hypotheek. Hierdoor hoeft de veilingcommissie dus niet met eigen geld voldaan te worden. De verrekening hiervan vindt plaats bij onze projectnotaris Marks Wachters te Eindhoven.

Alle afspraken worden door ons vastgelegd in de koopovereenkomst, die vervolgens naar de notaris gezonden wordt. Deze zorgt ervoor dat alles geregeld is op het moment van de eigendomsoverdracht, waar je de sleutel van je nieuwe woning in ontvangst mag nemen!

Neem contact met ons op Maak een account aan